Hoe word je een floraal ontwerper?

 floraal ontwerper

Een bloemist is een specialist in bloemen, planten en bloemstukken. Als u in een winkel, een straatkraam of kiosk werkt, of in een marktkraam, dan zal uw deskundigheid op het gebied van bloemen nodig zijn. Om dit te bereiken, hebt u meestal formele kwalificaties en relevante ervaring in bloemontwerp en -productie nodig. Voordat je bloemist kunt worden, zul je over het algemeen eerst in een winkel moeten werken.

Essentiële vaardigheden en ervaring voor deze baan zijn onder meer basiskennis op het gebied van bloemontwerp, plantenverzorging, bloemvoeding en bloemkleuring, die alle zeer belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat een bloem van de juiste kwaliteit is en de kleur heeft die u kiest. Kritisch denken, oog voor detail en het vermogen om complexe feiten en informatie over bloemenverzorging te onthouden, zijn ook belangrijke vaardigheden die vereist zijn. Aangezien er weinig ruimte is voor fouten in een floraal ontwerp en bloemschikwerk, vormen een uitstekende kleurenorganisatie en uitstekende computervaardigheden de basis waarop u uw inleidende carrière zult bouwen. Naarmate u uw vaardigheden op het gebied van bloemsierkunst en -ontwerp verder ontwikkelt, werkt u samen met en onder leiding en supervisie van ervaren bloemsierkunstenaars.

Gedurende de eerste anderhalf jaar zult u een sterke mate van zelfmotivatie moeten opbrengen en uw concentratie en motivatie op het werk moeten behouden. Sommige bloemenstudenten zullen misschien meer dan één opleiding moeten volgen of extra introductie- en praktijkervaring moeten opdoen. Deze cursussen geven je de vaardigheden die je ontwikkelt – zoals communicatie, time-keeping en multitasking – die essentieel zullen zijn voor de verdere ontwikkeling van je carrière pad. De meeste postuniversitaire opleidingen en diploma’s in bloemsierkunst kunnen worden gevolgd door mensen die in een winkel hebben gewerkt, net als sommige leercontracten en eenvoudige bijscholingscursussen.

Aangezien bloemen zo gemakkelijk te verkrijgen en aantrekkelijk zijn, wordt de vraag naar florale ontwerpers steeds groter. Chi chester design hogescholen kunnen u opleiden met de praktische opleiding en ondersteuning van een full-time instructeur en vervolgens cursussen online te voltooien. Elk instituut zal variëren hun benadering van de opleiding en de manier waarop zij benaderen de cursussen aangeboden. De lengte van de cursussen variëren omdat de duur van de cursussen varieert ook afhankelijk van de instelling en hoeveel studenten kunnen bijwonen.

Je zult al heel vroeg moeten beslissen of je het volledige of het associatie programma wilt volgen, afhankelijk van je niveau van interesse en expertise in de florale wereld. Bepaalde specialisaties binnen de floristiek vereisen een bepaald aantal “inators” van hetzelfde type, dat kan variëren van zes bloemen in een handtekeningontwerp tot twintig. Om in het bloemenvak vooruit te komen, moet je praktisch zijn en uitstekende communicatieve vaardigheden hebben, want je zult tijdens je opleiding aan allerlei projecten moeten werken, zoals mensen opleiden in de bloemenproducten en potplanten of bloemen toevoegen aan bloemenshows in bruidsfeesten. Het regelen van arrangementen voor speciale evenementen vereist ook een hoge mate van professionele organisatie.

Om je in te schrijven in een floral college, moet je een goede opleiding hebben genoten, met een goede dosis zelfmotivatie, concentratie, motivatie, aandacht voor detail en computervaardigheden.