Hoe schilder je een schilderij

Schildersbedrijf Rotterdam

 

 

 

 

 

 

 

Het is goed om aan de huiseigenaren te vragen of zij willen dat wij een schilderij voor hen schilderen, want dat is een goede gewoonte om mee te beginnen, want wij hebben al vele jaren ervaring in het vak. Er liggen veel kleine, huishoudelijke klussen op onze tekentafel. Maar we vertrouwen op onze ruime ervaring om grotere klussen te schilderen omdat we weten hoe we ze moeten aanpakken. Zodat ze goed kunnen worden uitgevoerd en geen dingen laten hangen, wat erg moeilijk kan zijn, vooral tegenwoordig.

Wij gebruiken verschillende soorten verf en gebruiken nooit dezelfde verf voor meer dan twee kamers tegelijk. Het is goed om een schriftelijke offerte te krijgen, omdat dit alle conflicten of onduidelijke situaties duidelijk zal maken zonder kans op misverstanden. De hoeveelheid schilderwerk is geen vanzelfsprekendheid, want het is een van de belangrijkste factoren die het eindresultaat bepalen en ook hoeveel de eigenaar moet uitgeven. De offerte is voor ons zeer belangrijk, omdat deze de prijs van de woning weergeeft.

Een van onze klanten was zo blij met zijn nieuwe huis, dat wij hem vroegen een schilderij van zijn huis te maken toen hij bij ons kwam om over zijn huis te praten. We deelden met hem alles wat we wisten over zijn huis, evenals het werk dat gedaan moest worden. Hij was tevreden, want we hoefden maar één kamer te schilderen en hij had zijn kleur gekozen. Dus bespraken we de grootte van de kamers, de meubels en natuurlijk de muren. Hij vertelde ons zijn lengte en we waren allemaal erg blij met deze nieuwe kennis om mee te werken. De muren kwamen omhoog toen de verf werd aangebracht. Hij vertelde ons een beetje hoe het werk gedaan moest worden, want daar wist hij niets van. De lucht was nog donker toen we een afspraak maakten dat hij naar ons toe zou komen.

Het schilderen van de buitenkant van het huis en ook de foto’s op de muren werden gedaan door een vakman met jaren en jaren ervaring. Dit is wat hij hem vertelde en vervolgens hebben weñ een “ldv” bestand gedownload met alle informatie die nodig was. Met de gegevens van de “ldv” maakten we een offerte waarin we het beeld opnamen dat hij wilde schilderen en andere details waar hij naar gevraagd werd. We voegden ook de woorden toe die hij wilde zeggen. Maar in plaats van hem een kopie van het citaat te geven, legden we hem uit dat wij het citaat zouden maken zoals onze schrijver dat zou doen. Hij was niet gelukkig omdat hij geen geld meer wilde uitgeven en wij zouden een schriftelijke verklaring opstellen dat wij het zouden maken alsof het ons eigen schrijven was. Toen gaven we het hem in een notariële kopie en we vertelden hem dat we het per post ’s nachts zouden verzenden, omdat hij dit snel wilde hebben. Wij vroegen hem “Wilt u iets meer geld uitgeven of wilt u liever per post betalen?” Hij wilde niet meer betalen en wij zeiden hem dat wij de offerte nog dezelfde dag zouden opsturen zoals wij gevraagd hadden en hij ging akkoord.

We vroegen hem een verklaring te ondertekenen zodat er geen misverstanden tussen ons zouden kunnen ontstaan en hij stemde toe. We vertelden hem dat zijn verfwinkel een extra 25 Euro gaf voor elke schilderklus die we deden, omdat dat het dubbele was van de prijs die we in onze oorspronkelijke offerte hadden genoemd.

Wij vroegen hem naar andere werkzaamheden die hij wilde laten uitvoeren, aangezien hij ons vertelde dat wij degene zouden zijn die zijn hele huis zouden ontwerpen en renoveren. Hierdoor werden wij een kleine toegangspoort tot meer klussen en ook hij had er veel baat bij, aangezien wij perfect waren voor bepaalde soorten bouwwerkzaamheden en Ontdek hoe een vakman een kamer groter kan maken, een kamer korter kan maken of meubels kan toevoegen enz.

lees meer: